sajtótájékoztató

Disznótoros Kolbászfesztivál 2015

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

Magyarország legdinamikusabban fejlődő gasztro-fesztiválja a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál, melyet a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendeznek meg 2016. október 16-18-ig, 10 hektáros rendezvényterületen. A jelszó: hagyományőrzés, gasztronómia és folklór. A fesztiválon 100% hagyományőrző módon mutatják be a korabeli disznóvágás hagyományát és a disznó teljes feldolgozásának folyamatát, 8db 4 órás élő bemutatóval. Az aratók és a böllérek népviseletben, hagyományőrző eszközökkel mutatják be, hogyan történt száz évvel ezelőtt a disznóvágás. A Víztorony Parkban felépített 140 éves Csabai Tájház előtt pedig nem más, mint a világhírű Csabai kolbász készül majd. Falain belül az egykori alföldi élettel ismerkedhetnek meg a látogatók. A szervezők a vidék hangulatát és ízeit hozzák el 3 napra a fővárosba. A budapesti kolbászfesztivál a sokszínűségével az egész magyarság kolbászfesztiválja akar lenni! Hazánk gasztro-fesztiváljai közül itt lehet majd a legtöbb fajta kolbászt kapni, több mint 200 félét: mangalica, szarvaskolbász, vaddisznó kolbász, medvekolbász, lókolbász, kecskekolbász, pulykakolbász, stb… Közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni a boltokban nem kapható háztájit. Ezen kívül mindenféle disznótoros finomság, a tepertőtől a cigánkáig, sajtok, fűszerek, lekvárok, pálinkák, borok, házi sörök és sok-sok háztáji finomság.


Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár és rengeteg kiegészítő program várja a vendégeket. A látványosságok listájáról néhány csemege: oldtimer autó és motorkiállítás, veterán traktor és stabil motor bemutatók, gőzmozdony kiállítás, terepasztal kiállítás. A Disznótoros Kolbászfesztiválon a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja is üzemelni fog: lóvasút, kerti vasút, hajtányok, mozdonyforgató.


Sztárparádé! A zenei programokból a Disznótoros Kolbászfesztivál nyújtja a legtöbbet az összes hazai gasztro-fesztivál közül: 3 színpadon 65 zenei és folklór program, köztük olyan is, amely 60 táncossal lép fel. Főbb zenei programok: pénteken „Fásy Mulató”, szombaton a 3+2 nevű felvidéki sztrácsapat és Karthago koncert. Vasárnap „Retro Táncdal Est”


A látogatók egész napos gasztronómiai sétát tehetnek a Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein: Vékonykolbász utca, Vastagkolbász utca, Disznótoros utca, Kézműves utca, Gasztro utca, Mesterségek tere, Vásártér, Tájház utca, Orient csarnok, peronok, karámok, vidámpark, stb… A 10 hektáros terület teljesen be lesz rendezve! Lesz egy extra újdonság is, ami az országben egyedülálló: 50m-es torony lánchinta!


Pénteken „kolbászvásár” 50%-os árú belépőjeggyel! Mindhárom napon az első ezer gyerek látogató ajándék csokoládét kap a pénztáraknál, az első ezer felnőtt pedig Sápi gyümölcsbor kóstolót kap a Vastagkolbász utca végén. A látogatókat díjmentesen fogja szállítani 3db alacsonypadlós Fesztiválbusz, a Nyugatitól a Vasútt. Parkig oda-vissza, a fesztivál teljes nyitvatartása alatt folyamatosan. A helyszínen őrzött, ingyenes parkolók várják az autóval és busszal érkezőket. A jegyeket elővételben is meg lehet vásárolni az ismert országos jegyirodákban és interneten: www.ticketportal.hu A helyszínen nem csak készpénzzel lehet majd fizetni, hanem mindhárom kibocsátó SZÉP kártyjával, Erzsébet és Sodexo utalványokkal és OTP Cafeteria kártyával is.


Fotók, videók, berendezési térkép, közlekedési, jegyvásárlási, szállás és program információk itt találhatók: www.kolbaszfeszt.hu

Ne feledje, nappal családi programok, este pedig „eszem-iszom, dínom-dánom”, a Disznótoros Kolbászfesztiválon!
Sajtótájékozatónkat MS Word formátumban letöltheti innen

<- vissza