Disznótoros Kolbászfesztivál házirendje

1. A fesztiválra való belépéssel minden látogató elfogadja a Disznótoros Kolbászfesztivál házirendjét! A fesztiváltt mindenki csak a saját felelősségére látogathatja.

2. Figyelem! Minden belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít. Amennyiben a látogató kilép a fesztivál területéről, a belépőjegye érvényét veszti. A megvásárolt jegyek a fesztivál bármelyik napján felhasználhatók, kivétel a pénteki jegy, ami csak pénteken használható fel.

3. A belépőjegyek a helyszínen készpénzzel, mindhárom fajta SZÉP kártyával és mindenféle bankkártyával megvásárolhatók. A belépőjegyek nem válthatók vissza!

4. Az online elővételben vásárolt jegyek-et QR kód-olvasóval érvénytelenítjük a beléptetésnél.

5. A fesztivál parkolói díjmentesen vehetők igénybe a fesztivál látogatói rézére. A parkolóinkban csak a rendészek által mutatott helyre szabad parkolni! Amelyik jármű nem a rendészek útmutatása szerint parkol le, azt a tulajdonos költségére elszállíttatjuk egy távoli telephelyre. A parkolókban a terepviszonyokat figyelembe véve kell közlekedni. Az ebből eredő károkra a szervező nem vállal felelősséget. A parkolókban hagyott járművekre és a járművekben hagyott értékekre a szervező nem vállal felelősséget.

6. A rendezvényre élelmiszert és italokat bevinni TILOS! (ez nem vonatkozik a bébi tápszerekre) A bejáratoknál a biztonsági szolgálat kérésére a táskákba bepillantást kell engedni. A fesztiválra veszélyes tárgyakat és pirotechnikai eszközöket bevinni TILOS! A bizt. szolgálat a ruházat átvizsgálását is kérheti biztonsági okokból.

7. A fesztivál területén bármiféle járművel (autó, motor, kerékpár, roller, gördeszka, stb…) behajtani és ezekkel ott közlekedni TILOS! A kiállításon résztvevő járművek a park területén max. 5km/h sebességgel haladhatnak, beállásuk a rendészek utasítása szerint történik. A pakolókban max. 5km/h a megengedett sebesség.

8. A park területére kutyát (kis testű táskában hordhatót sem) vagy más háziállatot bevinni TILOS! A tiltás a nagy parkra és a Víztorony Parkra egyaránt vonatkozik.

9. A fesztiválra fényképezőgépet és kamerát be lehet vinni. A fesztiválról video és fényképfelvételeket korlátozás nélkül lehet készíteni, magáncélú felhasználásra. Üzleti célra fotót vagy filmet készíteni TILOS! TV stáboknak a filmezési szándékukat előre be kell bejelenteni a szervezőnek itt: titkarsag@kolbaszfeszt.hu

10.A fesztiválon készülő fotókon és filmfelvételeken feltűnhetnek a látogatók, ám ezzel kapcsolatban semmilyen igénnyel nem léphetnek fel a szervező vagy a Vasúttörténeti Park felé.

11.A fesztiválra 14 éven aluli látogatók csak felnőtt korú kísérővel együtt léphetnek be. 18 éven aluli látogatót szeszes itallal nem szolgálnak ki a fesztivál területén!

12.A fesztivál bizonyos programjai a jellegükből adódóan nem akadálymentesek. A belépő látogatók tudomásul veszik, hogy a Vasúttörténeti Parkban és a Víztorony parkban történő sétálás közben balesetveszélyes akadályokkal (aknák, sínek, macskakő, murva, padkák), mozgó vasúti járművekkel és mozgó autókkal találkozhatnak. Az esetleges baleseti sérülésekért sem a Vasúttörténeti Park, sem a szervező Oldtimer Show Kft. nem vállal felelősséget. Az elzárt területekre belépni TILOS! Sérülés esetén a helyszínen egészségügyi szolgálatot ellátó mentőautónál lehet segítséget kérni a Teherporta bejáratnál.

13. A mozdonyokra és a vasúti kocsikra felmászni csak a kijelölt helyen lévő lépcsőkön és a Vasútt. Park dolgozójának útmutatása szerint szabad. Csak saját felelősségre!

14. A Vasúttörténeti Park egész területén TILOS a dohányzás! Dohányozni csak a szabadban, a kijelölt dohányzóhelyeken lehet. A dohányzóhelyek zöld táblával vannak jelölve. A csikkeket eldobálni TILOS!

15. A csarnokban kiállított oldtimer járművekhez hozzányúlni TILOS! A kiállított járműveket védő kordonköteleket átlépni, illetve azokat rángatni TILOS!

16. A szabadban kiállított traktorokra és teherautókra felmászni TILOS! A mozgó traktor és stabil motor alkatrészek közelébe menni TILOS! Az ezzel kapcsolatos balesetekért a szervező nem vállal felelősséget.

17. A Vasúttörténeti Park interaktív programok az időjárásra tekintettel, a közlekedésbiztonsági szempontok figyelembe vételével fognak üzemelni. A fordítókorongozás kivételével a szolgáltatások díjkötelesek.

18. A fesztiválon lévő ingyenes programokon csak sorban állást követően lehet részt venni.

19. Tilos a szervező által nem engedélyezett reklám szóróanyagok, újságok, szórólapok, stb… terjesztése a helyszínen, beleértve a parkolókat is.

20. A fesztiválon csak józan állapotban lehet részt venni. A kulturálatlan magatartást tanúsító személyeket a biztonsági szolgálat eltávolítja. Ez esetben a belépőjegy árát a szervező nem köteles visszatéríteni.

21. Belépőjegy hamisítás vagy jegyüzérkedés észlelése esetén rendőrségi intézkedést fogunk kérni.

22. A látogatók tudomásul veszik, hogy a rendezvényt az időjárás befolyásolhatja. Az elővételi jegyek visszaváltására nincs lehetőség! A rendezvény elmaradása esetén a jegyek árát visszatérítjük.

23. A szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja.                                             

Oldtimer Show Kft.  Cg.: 01-09-954270