Barion Pixel Disznótoros Kolbászfesztivál 2022 | Disznótoros Kolbászfesztivál

Disznótoros Kolbászfesztivál 2022

Evés-ivás-mulatás a Disznótoros Kolbászfesztiválon!

Gasztro-fesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban

2020-ban és 2021-ben a szokásos módon sajnos nem tudtuk megtartani a „Disznótoros Kolbászfesztivál”-unkat az ismert vírushelyzet miatt. A zenés-táncos programok elhagyásával egy összevont nosztalgia-rendezvény valósult meg októberben: „Oldtimer Show és Kolbászvásár”

2022-ben remélhetőleg visszatérhetünk a megszokott sémához: evés-ivás mulatás! Október 7-9-ig rendezzük meg a VII. Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten. A fesztivál mindhárom napján ismert zenekarok, régi klasszikusok és mulattatók lépnek majd fel két színpadunkon: Orient színpad (mozdonygarázs) és Disznótoros színpad (sörsátor). Lesz itt olyan mulatság amilyen már régen nem volt! J   A fővárosiaknak 2022-ben ismét elhozzuk a disznóvágás hangulatát és a háztáji finomságokat. Hatalmas KOLBÁSZVÁSÁR-t rendezünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban! Lehet majd kóstolni és vásárolgatni mindenféle kézműves finomságokat a régebben megszokott utcákban: „Vastagkolbász” utca „Vékonykolbász” utca „Disznótoros” utca „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”

A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park összevont területek. A 10 hektáros fesztiválterületet teljesen berendezzük látványosságokkal az okt. 7-9. hétvégére. Múltidéző kikapcsolódás az egész családnak! A fesztivál területén rengeteg hagyományőrző látványossággal találkozhatnak a látogatók. Sültkolbász illatban lehet majd sétálgatni a hatalmas parkban. Ha őszies lesz az idő, nem árt majd egy kis házipálinkát is bekapni. Az élelmesebbek ingyen is kaphatnak a „szúrópálinkából” a disznóvágás bemutatókon. Olyan disznóvágás bemutatókat tartunk, hogy a szája tátva marad Pest-Buda népének! A világon egyedülálló disznóvágás bemutatóinkon szalmán perzselik majd a böllérek a malacot. A szalmát a 130 éves fa cséplőgép helyben állítja elő, amibe az aratók felül táplálják be a búzakévéket. Hagyományőrző ruhában, régi eszközökkel, 100% hagyományőrző módon mutatjuk be hogyan vágtak disznót hajdanán a dédapáink. A Csabai Tájház előtt disznó-feldolgozás bemutatókat is tartunk, ahol a malacot a fülétől a farkáig feldolgozzák. A közönség élőben nézheti meg hogy kell tölteni a kolbászt, hogyan készül a cigánka és sütik ki a disznó zsírját. Tájházunkba betérő vendégek megkóstolhatják a világhírű Csabai Kolbászt is!

A Vasúttörténeti Parkba érdemes már reggel 9-re jönni, hiszen 10-kor lesz a disznóvágás bemutató. A családosok rengeteg gyerekprogrammal találkozhatnak a fesztiválon. Három karámunkban a háziállat mellett egzotikus állatok is lesznek: láma, zebu, törpe bivaly, stb… Lesznek mindenféle őshonos magyar háziállatok: mangalica, kecske, bárány, csacsi, nyuszi, csibe, kakas és simogatható kismalacok is. A gyerekek kukoricát morzsolhatnak és tököt pucolhatnak a „Hagyományőrző Termelőeszköz Kiállítás”-unkon. A ledarált terményeket a saját kezükből etethetik meg az állatkákkal. Ez a látványosság a Csabai Tájház előtt lesz, ahol interaktív „Veterán Traktor Kiállítás” is lesz. Az öreg szakik pöfögtetni fogják a régi gépeket. A tájház udvarán kézműves foglalkoztató várja a gyerekeket. A nagy parkban lévő Vasútikocsi Színpadon díjmentes arcfestéssel kedveskedünk az apróságoknak.

A felnőttek számára is lesz bőven látványosság! A nagy parkban láthatják Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállítását. Az Orient csarnokban látható lesz egy Oldtimer Autó és Motor Kiállítás, a nosztalgia járművek kedvelőinek. Idei kolbászfesztiválunkon ismét rendezünk vasútmodell és terepasztal kiállítást is. A Víztorony Parkban megint fel lesz állítva egy óriáskerék, amiről madártávlatban lehet majd nézni a fesztiválit.

Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Lesz lóvasút, hajtány, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni. (a park interaktívjai fizetősek) Folyamatos lesz a mozdonyforgatózás, ami díjmentes.

Kézműves vásárunkon népi iparművészek által készített kerámiák, fafaragványok és egyéb kézműves portékák között lehet válogatni. A gasztronómiakedvelő közönségünk szabályozott árakon vásárolhatnak a kolbászfesztiválunkon frissen sülteket és a háztáji termékeket: kürtős kalács, sajt, méz, lekvár, fűszerek, stb… Csupa boltban nem kapható háztáji finomság! Korrekt áron, közvetlenül a termelőktől.

A kolbász mellé csúszik a jó pálinka! Ebből sem lesz hiány a budapesti kolbászfesztiválon! J Mellette lesznek jó borok és házi sörök a szomjas látogatóknak.

A budapesti Vasúttörténeti Park az október eleji hétvégén maga lesz a Disneyland! A gyerekeket rengeteg ingyenesen kipróbálható játék várja: bungee gumiasztalok, íjászat, vadmadár röptetés, arcfestés, állatsimogató, kézműves foglalkozások, játszótér.

A fesztiválon ingyenes lesz a WC-mosdó használat és díjmentes lesz a parkolás is a park mögötti parkolóinkban. Ide autóval és busszal is be lehet állni. (A parkolóinkat csak a fesztivál látogatói vehetik igénybe. Csak a rendészek által jelzett helyekre szabad parkolni!) Hétvégén a környező utcákban a parkolósávokban is lehet parkolni, de kérjük ne álljanak a zöld felületre és a kapubejárókba, mert ezért a Közterület Felügyelet bírságol.

Akik mulatozni jönnek, azoknak a tömegközlekedést ajánljuk. A Vasúttörténeti Park megközelíthető villamossal, busszal és vasúton is. Az esztergomi vonalon közlekedő vonatok hétvégén többször is megállnak majd a „Vasútmúzeum” megállónál (3-as bejárattal szemben) Motorkerékpárok és kerékpárok részére külön-külön parkolót biztosítunk P1 jelű főbejárati parkolónkban. Közlekedési és egyéb információkról a fesztivál honlapján naprakész információk találhatók: www.kolbaszfeszt.hu 

A fesztivál belépőket 2022. júliustól lehet majd megvásárolni a www.kolbaszfeszt.hu  honlapunk webshopjában 10% kedvezménnyel. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, a fesztivál nyitvatartása alatt.

Belépőjegy árak: nyugdíjas 3.000Ft, felnőtt 4.000Ft, gyerek 3.000Ft (14 év alatt), családi 10.000Ft (2 felnőtt +2gyerek) -3 éves kor alatt a belépés díjmentes.

Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is.

A jegypénztáraknál és a sütödékben elfogadjuk majd a SZÉP Kártyákat is.

Újdonság az érintésmentes jegyvásárlási lehetőség a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával.

Fesztivál nyitvatartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vas. 09:00-20:00

Call Centerünk okt. 3-tól fog működni.

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni.

Kérjük olvassák el a honlapunkon található fesztivál „Házirend”-et.

A nagy és a kis parkokba kutyát vagy más állatot sajnos nem lehet behozni!