Disznótoros Kolbászfesztivál 2021′

Ismét Disznótoros Kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban!

 

2020-ban a szokásos módon sajnos nem tudtuk megtartani a Disznótoros Kolbászfesztiválunkat az ismert vírushelyzet miatt. A zenés-táncos programok elhagyásával egy különleges fesztivál valósult meg októberben. Az áprilisban elmaradt Oldtimer Show veteránjármű kiállítást a gasztronómiával és a hagyományőrzéssel összevonva tartottuk meg októberben Kolbászvásárral egybekötve.

 

2021-ben visszatérünk a megszokott sémához: evés-ivás mulatás! Október 8-10-ig rendezzük meg a 7. Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten. A fesztivál mindhárom napján ismert zenekarok, régi klasszikusok és mulattatók lépnek majd fel két színpadunkon: Orient színpad (mozdonygarázs) és Disznótoros színpad (sörsátor). Lesz itt olyan mulatság, amit nem láttak még a pesti és a budai népek! J

A fővárosiaknak 2021-ben is elhozzuk a falusi hangulatót és a háztáji finomságokat. Hatalmas mulatságot és KOLBÁSZVÁSÁR-t rendezünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban! Lehet majd kóstolni és vásárolgatni mindenféle kézműves finomságot a megszokott utcákban: „Vastagkolbász” utca „Vékonykolbász” utca „Disznótoros” utca „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”

 

A megszokott helyszín a Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park összevont területe. Újdonság lesz egy újabb átjáró nyitása a két park között! Az eddigi egy helyett már két helyen is át lehet majd járni a két park között. A 10 hektáros fesztiválterületet teljesen berendezzük látványosságokkal okt. 8-10. hétvégére.

Múltidéző kikapcsolódás az egész családnak! A fesztivál területén rengeteg hagyományőrző látványossággal találkozhatnak a látogatók. Sültkolbász illatban lehet majd sétálgatni a hatalmas parkban. Ha őszies lesz az idő, nem árt majd egy kis házipálinkát is bekapni. Az élelmesebbek ingyen is kaphatnak a „szúrópálinkából” a disznóvágás bemutatókon. Olyan disznóvágás bemutatókat tartunk, hogy a szája tátva marad a pesti népeknek! A világon egyedülálló disznóvágás bemutatóinkon szalmán perzselik meg a böllérek a malacot. A szalmát a 130 éves fa cséplőgép helyben állítja elő, amibe az aratók felül táplálják be a búzakévéket. Hagyományőrző ruhában, régi eszközökkel, 100% hagyományőrző módon mutatjuk be hogyan vágtak disznót hajdanán a dédapáink. A Csabai Tájházunk előtt disznó feldolgozás bemutatókat is tartunk, ahol a malacot a fülétől a farkáig feldolgozzák. A közönség élőben nézheti meg hogy kell tölteni a kolbászt, hogyan készül a cigánka és hogy sütik ki a disznó zsírját. Tájházunkba betérve megkóstolhatják a világhírű Csabai Kolbászt is!

 

A Vasúttörténeti Parkba érdemes már reggel 9-re jönni, hiszen 10-kor lesz a disznóvágás bemutató. A családosok rengeteg gyerekprogrammal találkozhatnak a fesztiválon. Három karámunkban 30 háziállat mellett láma, zebu és törpe állatok lesznek elhelyezve. Lesznek mindenféle őshonos magyar háziállatok: bivaly, ló, csacsi, nyuszi, csibe, kakas és természetesen kismalacok is. A gyerekek kukoricát morzsolhatnak és tököt pucolhatnak a Hagyományőrző Termelőeszköz Kiállításon. A ledarált terményeket a saját kezükből etethetik meg az állatkákkal. Ez a látványosság a Csabai Tájház előtt lesz, ahol interaktív „Oldtimer Traktor Kiállítás” is lesz. Az öreg szakik pöfögtetni fogják a régi gépeket. A tájház udvarán kézműves foglalkoztató, a Vasútikocsi Színpadon arcfestés várja a gyerekeket –díjmentesen.

A felnőtteknek is lesz bőven látványosság! Pergola mellett láthatják Európa legnagyobb gőzmozdony kiállítását. A 2-es mozdonyforgatónál vasútikocsi kiállítás lesz látható, az Orient csarnok végében pedig Oldtimer Autó-Motor Kiállítás. Kolbászfesztiválunkon ismét rendeznek vasútmodell és terepasztal kiállítást is. Ismét lesz egy óriáskerék felállítva a Víztorony Parkban!

Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Lesz lóvasút, hajtány, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is, amin próbautat is lehet majd tenni. (a park interaktívjai fizetősek) Folyamatos lesz a mozdonyforgatózás, ami díjmentes.

Kézműves vásárunkon régi kerámiák, fafaragványok és egyéb kézműves portékák között lehet válogatni. A gasztronómiakedvelő közönségünk szabályozott árakon vásárolhatnak a fesztiválon frissen sülteket és a háztáji termékeket: sajt, méz, lekvár, fűszerek, kürtős kalács, stb… Csupa boltban nem kapható háztáji finomság! Korrekt áron, közvetlenül a termelőktől.

A kolbász mellé csúszik a jó pálinka! Ebből sem lesz hiány a budapesti kolbászfesztiválon! J Mellette lesznek jó borok és házi sörök is a szomjas vendégeinknek.

 

A budapesti Vasúttörténeti Park az október eleji hétvégénken maga lesz a Disneyland! A gyerekeket rengeteg ingyenesen kipróbálható játék várja: bungee gumiasztalok, íjászat, vadmadár röptetés, arcfestés, állatsimogató, kézműves foglalkozások.

Ingyenes lesz a WC-mosdó használat és díjmentes lesz a parkolás is a park mögötti parkolóinkban. Ide autóval és busszal is be lehet állni, de csak a rendészek utasítása szerint. (A parkoló csak a fesztivál látogatók vehetik igénybe. Azok akik a rendészet utasítása szerint parkolnak le autójukkal) Hétvégén a környező utcákban a parkolósávokban is lehet parkolni, de kérjük ne álljanak a zöld felületre és a kapubejárókba, mert ezért a Közterület Felügyelet bírságol.

Akik mulatozni jönnek, azoknak a tömegközlekedést ajánljuk. A Vasúttörténeti Park megközelíthető villamossal és busszal is. Az esztergomi vonalon közlekedő vonatok hétvégén többször is megállnak majd a „Vasútmúzeum” megállónál (3-as bejárattal szemben) Motorkerékpárok és kerékpárok részére külön-külön parkolót biztosítunk P1 jelű főbejárati parkolónkban. Közlekedési és egyéb információkról a fesztivál honlapján naprakész információk találhatók: www.kolbaszfeszt.hu 

 

A fesztivál belépőket 2021. júniustól lehet majd megvásárolni a www.kolbaszfeszt.hu  honlapunk webshopjában. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, a fesztivál nyitvatartása alatt.

Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is.

A jegypénztáraknál elfogadjuk a SZÉP Kártyákat. A Víztorony Park vendéglőjében elfogadják a SZÉP Kártyákat és a bankkártyákat étel és ital vásárlására is.

Újdonság az érintésmentes jegyvásárlás lehetősége! Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával a fesztiváljegyet saját mobiltelefonjáról is meg tudják vásárolni.

Fesztivál nyitvatartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vas. 09:00-20:00

Call Centerünk okt. 01-től fog működni.

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni.

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „Fesztivál házirend”-et.

A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!