Kolbászvásár és Oldtimer Show 2020′

Friss hír: 07.15-én az országos tisztifőorvos állásfoglalása szerint az október eleji Kolbászvásár és Oldtimer Show kiállítást KORLÁTOZÁS NÉLKÜL MEGTARTHATÓ. Mivel a fesztiválon nem lesz zenés-táncos program, így nem vonatkozik rá az 500 fős limit.

Disznótoros Kolbászfesztivál helyett idén Kolbászvásár!

Idén ősszel a fővárosi kolbászkedvelők a megszokottól eltérő fesztiválon vehetnek részt. A zenés mulatság a vírusveszély miatt most elmarad. Kárpótlásul a Vasúttörténeti Parkban a megszokottól eltérően egy ötvözött, ezáltal még több látványosságot nyújtó fesztiválon vehetnek részt a kolbászkedvelők. A budapestieknek idén is elhozzuk a háztáji termékeket és a hagyományőrző látványosságokat. J

A kialakult járványhelyzet miatt az Oldtimer Show Kft. mindkét idei fesztiválját fél évvel odébb kellett tennünk. Így a tavaszi Oldtimer Show okt. 9-11-re tolódott, éppen a Disznótoros Kolbászfesztivál megszokott időpontjára. Azért hogy idén se maradjanak kolbász nélkül a budapesti népek, az Oldtimer Show nosztalgiajármű kiállításunkat a gasztronómiával ötvözzük. Hatalmas háztáji és KOLBÁSZVÁSÁR lesz a Magyar Vasúttörténeti Parkban!

Lehet majd kóstolni és vásárolgatni októberben mindenféle háztáji finomságot a megszokott utcákban. Lesz „Vastagkolbász” utca, „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”. Sajnos az esti zenés mulatságok októberben elmaradnak és most disznóvágás bemutatók sem lesznek. Helyette más lesz! Olyan látványosság ami lehet hogy csak egyszer lesz. Az Oldtimer Show Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása, ami nem mindennapi látványosság! A mulatás helyett most nosztalgiázunk. Múltidéző kikapcsolódás az egész családnak!

A megszokott helyszín októberben ismét a Magyar Vasúttörténeti Park lesz, bővített nyitvatartással! A 10 hektáros területet teljesen berendezzük okt. 9-11. hétvégére. A kolbászfesztiválon megszokott színpadok helyét gyönyörű oldtimer autók és motorok foglalják majd el. A mozdony körfűtőháznak nem csak az eddig ismert Orient csarnoka, hanem a West csarnok is be lesz majd rendezve. Ezt a részt most megismerheti a kolbászfesztiválunk közönsége is. Mulatós zene helyett nosztalgia háttérzene lesz hallható és korabeli ruhákba öltözött hostess lányokkal lehet fotózkodni a kiállított oldtimer autók mellett. A körfűtőház előtt USA Oldtimer Autó Kiállítás lesz, ott ahol októberben a Disznótoros Sátor szokott állni. A körfűtőház tövében amerikai stílusban átépített oldtimer autók (hotrod) lesznek kiállítva.

Az aszfaltos főutcán a megszokott látvánnyal és illatokkal találkozhatnak a budapesti kolbászfesztiválunk törzsvendégei: „Vastagkolbász utca”, ahol 200 féle háztáji kolbászból és mindenféle disznótoros finomságból lehet kóstolgatni és vásárolni. Az aszfaltos főutca előtt a „Gasztro” utca lesz, ahol házi sajtok, fűszerek, lekvár, méz, kürtőskalács és egyéb háztáji étkek kínálják magukat. A főbejárattal szemben a macskaköves út mentén „Kézműves utca” várja a látogatókat. Beljebb haladva a peronok felé ismerős téren találják magukat, a „Vásártér”-en. A Díszkutas kanyarban találkozhatnak a kézműves sörökkel, pálinkákkal és a Sápi Gyümölcsborral is. Az Oldtimer Show-n az a szokás, hogy aki régi korok ruhájában érkezik a fesztiválra, az ajándékba gyümölcsbor kóstolót kap. Nosztalgiázzunk együtt! Jöjjenek retro ruhákban önök is a fesztiválra. A legeredetibb korabeli öltözetben érkező látogatókat díjazzuk is az „Öltözködési Stílus Verseny”-ünkön. Mindhárom fesztiválnapon 17:00-kor ajándékokat adunk át a legszebb korabeli ruhás párnak, az Orientben lévő Keleti-Pályaudvar makett előtt,. A nyílt versenyre minden régi kor ruhába öltözött látogató benevezhet!

Ha már italokról esett szó, akkor feltétlenül meg kell emlékezni a minden felnőtt látogatónak járó, Carlsberg Hungária kedvességéről. Az Orient bejárata mellett áll majd egy zöld színű Peugeot oldtimer furgon, amiből 1-1 üveg SOMERSBY alkoholos frissítő italt kap ajándékba minden kedves látogatónk.

Ha már italokról esett szó, felmerül a kérdés lesz-e sült kolbász. Természetesen lesz! Finom sültkolbászt, hurkát, oldalast és mindenféle disznótoros ételt frissen sütve lehet fogyasztani a kolbászfesztiválon már megszokott helyeken: Diszkút melletti lugasban és a Víztorony Parkban. A gasztronómia kedvelő közönségünk szabályozott árakon vásárolhatnak a fesztiválon frissen sülteket és a háztáji termékeket. Csupa boltban nem kapható háztáji finomság! Korrekt áron, közvetlenül a termelőktől.

A hagyományőrző programok a Víztorony Parkban is folytatódnak. A Tájházban régi korok berendezési tárgyaival találkozhatnak és itt megkóstolható az igazi „Csabai Kolbász”. A Tájház udvarán a gyerekeknek kézműves foglakozást tartunk, a Tájház előtt pedig a népi mesterségek termelő eszközeiből rendezünk interaktív kiállítást. Mitől interaktív? Attól, hogy a gyerekek kipróbálhatják a régi termelő eszközöket. Például kukoricát morzsolhatnak, amit megetethetnek a Karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkba és a madárházban 30 féle állattal ismerkedhetnek a gyerekek: alpaka, láma, törpe kecske, stb… Ha már hagyományőrző-gasztro rendezvény, akkor a három fajta mangalica sem maradhat el. Lesznek mindenféle őshonos magyar háziállatok: bivaly, ló, csacsi, nyuszi, csibe, kakas és természetesen kismalacok is.

A budapesti Vasúttörténeti Park az október eleji hétvégénken maga lesz a Disneyland! A gyerekeket rengeteg ingyenesen kipróbálható játék várja: légcsúszda, bungee, íjászat, airsoft lövészet, arcfestés, állatsimogató, kézműves foglalkoztató. Ez mind díjmentesen!

Ingyenes lesz a WC-mosdó használat és díjmentes lesz a parkolás is a park mögötti parkolóinkban. Összesen 1.100 autó számára tudunk díjmentesen parkolóhelyet biztosítani. Felhívjuk a figyelmet, hogy a parkolóinkat csak azok vehetik igénybe, akik az autójukkal a rendészek által mutatott helyre parkolnak. (A rossz helyre parkoló autókat elszállíttatjuk a tulajdonos költségére!) Hétvégén a környező utcákban a parkolósávokban is lehet parkolni, de kérjük ne álljanak a zöld felületre és a kapubejárókba, mert ezért a Közterület Felügyelet bírságol.

Tájékoztatjuk a látogatóink, hogy ezen a fesztiválunkon nincs Fesztiválbusz. Helyette a tömegközlekedést, köztük a vasúti utazást javasoljuk. Az esztergomi vonalon közlekedő vonatok hétvégén többször is megállnak a „Vasútmúzeum” megállónál (3-as bejáratunkkal szemben) Motorkerékpárok és kerékpárok részére külön-külön parkolót biztosítunk P1 főbejárati parkolónkban. Közlekedési és egyéb információkról a fesztivál honlapján naprakész információk találhatók: www.kolbaszfeszt.hu 

A Víztorony Parkban a kolbászfesztiválos közönségünk számára újdonságok is lesznek. A füves területen amerikai, szovjet, lengyel és magyar hagyományőrző alakulatok katonatáborai és régi fegyver kiállítások lesznek láthatók. A hagyományőrző alakulatok közös harcászati bemutatót is tartanak mindhárom napon 14:00-tól. Ezen a területen veterán katonai járművek és harckocsik is lesznek elhelyezve. A harckocsikra a részlegparancsnok útmutatása szerint fel is lehet majd mászni.

Szintén a Víztorony Parkban lesz a „Sport és Tuningautó Kiállítás” a fiatalok kedvéért. A karámokkal szemben lesz az oldtimer traktorok és a stabil motorok kiállítása, óránkénti gépindításokkal. Itt lesz az ősrégi cséplőgép, amivel minden nap cséplés bemutatót fognak tartani az aratók. 3-as bejárat közelében lesznek majd az oldtimer buszok és a teherautók kiállítva. A régi buszokra fel is lehet majd menni. A kalauz jegyet is fog lyukasztani. J

Fesztiválunk hétvégéjén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Lesz lóvasút, hajtány, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is, amin próbautat is lehet tenni. (a park interaktívjai fizetősek) Lesz díjmentesen mozdonyforgatózás, gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, vasútmodell kiállítás és terepasztal kiállítás is.

Érdemes mielőbb megváltani a belépőjegyet webshopunkban, kedvezményes áron itt: https://www.oldtimershow.hu/oldtimershow-jegyertekesites/
Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, a fesztivál nyitvatartása alatt.
Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is.
A jegypénztáraknál elfogadjuk a SZÉP Kártyákat. A Víztorony Park vendéglőjében elfogadják a SZÉP Kártyákat és a bankkártyákat étel és ital vásárlására is.

Bővítet nyitvatartásunk: péntek 12:00-19:00, szombat 09:00-19:00, vas. 09:00-18:00

A fesztiválról folyamatosan frissülő információk itt találhatók: www.kolbaszfeszt.hu  

vagy itt: www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál  

Call Centerünk okt. 01-től fog működni.

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni. Kérjük a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal piknik csomagot, sem kabát alá rejtett italt.

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „Fesztivál házirend”-et.

Kérjük hogy tartsanak egymástól 1,5m-es védőtávolságot a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Kérjük olvassák el a speciális vírusvédelmi házirendünket!