– A fesztivál mindhárom napján az első 1.000 felnőtt látogató gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba. Az ajándék borkóstolást a Vastagkolbász utca elején lévő „Sápi gyümölcsbor” pavilonjában lehet beváltani.
– Pénteki akció nyugdíjasoknak! Pénteken a nyugdíjasok ajándék söröspoharat kapnak.  A poharakat az Orient csarnokban lévő „Söröspohár Pont” feliratú faházban kell kérni.
– A fesztivál mindhárom napján az Orient csarnok színpadán a műsorvezető nyereményjátékokat játszik a közönséggel. Naponta 20db fesztiválpóló és 10db kolbászpálinka ajándékcsomag kerül kiosztásra a látogatók között.
– A háztáji termelők termékeinek kóstolása ingyenes azoknak, akik a termékekből vásárolni szeretnének.
– A Víztorony parkban lévő Csabai Tájházmúzeum látogatása és ott egy szelet Csabai Kolbász kóstolása díjmentes.
– Díjmentes gyerekfoglalkoztatók: állatsimogatók 3 karámban, ragadozómadár röptetés, kukoricamorzsoló és daráló hajtás, kézműves foglalkoztatók, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, arcfestés, játszótér a nagy parkban.
– Az Orient csarnokban lévő Oldtimer Kiállítás látogatása díjmentes. A kiállítás mindhárom napon 20:00 óráig tart nyitva.
– Az Orient csarnok 1-es és 18-as vágányán gőzmozdonyok és antik vasúti kocsik lesznek kiállítva. A vasúti kocsikba be is lehet ülni. Ételt és italt bevinni TILOS! Fotózni szabad.
– Díjmentes mozdonyforgatózás az 1-es mozdonyforgatónál. Díjmentes gőzmozdony és vasútikocsi kiállítás, Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és terepasztal kiállítás.
– A fesztivál nyitvatartási idejében a helyszínen a belépőjegyek megvásárolhatók a készpénzen kívül mindhárom fajta SZÉP kártyával és Erzsébet Utalvánnyal, illetve mindenfajta bankkártyával. Az Orient csarnok vendéglőjében az ételt és az italt meg lehet vásárolni az előbbi kártyákkal is.
– Elővételi jegyeket 10% kedvezménnyel meg lehet vásárolni az ismert jegyirodákban és az interneten: www.kolbaszfeszt.hu / jegyek -webshop
– A fesztivál díjmentes szolgáltatásai: 6 helyen WC-mosdó használata, Fesztiválbusz (fesztivál teljes nyitvatartási ideje alatt folyamatosan szállítja a látogatókat 3db fesztiválbusz a Nyugati-Pu. és a Vasútt. Park között oda-vissza)
– Díjmentes parkolók a fesztivál látogatóknak. (A parkolók csak a rendészek utasítása szerint vehetők igénybe. A rossz helyre parkoló autókat elszállíttatjuk!)
– A Víztorony Parkban interaktív oldtimer traktor és stabil motor kiállítás lesz. A traktorokra felülni nem szabad. Figyelem! A járó traktortól legalább 1m-es távolságot kell tartani. A járó stabil motor forgó alkatrészeihez nyúlni TILOS és balesetveszélyes!
– A gőzmozdony és a vasútikocsi kiállításokon csak a kijelölt helyeken (lépcső + korlát) lehet a járművekre felmászni. Csak saját felelősségre!
– A Vasútt. Park interaktívjaira külön jegyet kell váltani: kerti vasút, gőzmozdonyozás, sínautó, lóvasút, hajtány (a kiállítások díjmentesek)

A fesztivál területére ételt és italt bevinni TILOS!